’t SchrijfNest

Mijmeren op papier, maandelijks in ’t SchrijfNest.

vivapo logo

In ‘t SchrijfNest kom je op een ontspannen manier in contact met schrijven.

We schrijven over alledaagse dingen, telkens rond een ander thema en laten ons prikkelen door woorden, de omgeving, beelden, herinneringen, geuren, … Zo ontdekken we – in de veilige geborgenheid van het nest – wat in ons leeft. Met korte, speelse opdrachten zorg ik ervoor dat je pen als vanzelf in beweging komt.
Iedereen kan meedoen in ‘t SchrijfNest, wie al vaker heeft geschreven, maar evengoed wie nog nooit iets (creatiefs) op papier heeft gezet. Je hoeft niet grammaticaal correct of zonder fouten te kunnen schrijven. Het gaat om samen schrijven, samen lezen van een zelf geschreven tekst, samen zoeken naar hoe die tekst op een hoger niveau te tillen en voor wie dat wenst samen puzzelen aan een tekst.
Schrijven in groep kan een goede stimulans zijn om regelmatig te schrijven.  Bovendien is het gewoon ook aangenaam om samen iets te doen.  Wanneer we in groep het schrijven beoefenen dienen we ook rekening te houden met anderen en met dat wat er van moment tot moment tijdens het schrijven gebeurt. We gaan op een respectvolle manier om met anderen die samen met ons schrijven.  Zo zorgen we ervoor dat het SchrijfNest niet herleid wordt dot een ‘even weg zijn van de wereld’ maar integendeel een harmonieus samenzijn is met iedereen en alles wat samen met ons in deze ruimte en op dit moment aanwezig is.  Daarom komen wij met een kleine groep maandelijks samen om het Mijmeren op papier te beoefenen.
Achteraf krijgen de deelnemers de kans om hun teksten te publiceren en te reageren op de teksten van de andere deelnemers aan ‘t SchrijfNest.
Wie nà een life sessie ook wil intekenen op de online versie (voor zover beschikbaar) krijgt vijf euro korting én krijgt de opdrachten – inclusief toelichting bij de gebruikte schrijfvormen – van de life gevolgde sessie ‘in handen’ die voor persoonlijk hergebruik vatbaar is.
Van harte welkom!
Viviane Van Pottelberghe
(laatst gewijzigd: 9 januari 2018)
Advertenties