poëzie in ’t SchrijfNest?

Op de rugzijde van ‘Mijmeren op papier – schrijfvormen van a tot z‘ staat:

De bijeenkomsten van MIJMEREN OP PAPIER zijn er niet op gericht om poëzie te schrijven. In een veilig nest – ’t SchrijfNest – proeven de deelnemers van taal en inspireren ze elkaar. Ze kunnen hun teksten in de groep delen zonder toelichting te geven. Wie luistert laat zich inspireren zonder vragen te stellen.

En toch … zijn er deelnemers die in ’t SchrijfNest poëzie schrijven. Ik heb me reeds dikwijls afgevraagd waarom zij naar ’t SchrijfNest blijven komen. Ze laten zich inderdaad inspireren door het thema of de schrijfopdrachten zonder de verplichting om de aangereikte schrijfvormen te gebruiken. Ook zij delen hun oogst tijdens ’t SchrijfNest en luisteren naar de oogst van de andere deelnemers. De ‘bestuiving’ is merkbaar én voelbaar onder àlle deelnemers. Ook zonder commentaar te geven op elkaars werk merken we een evolutie in het schrijven bij elk van de deelnemers. De meesten hebben ondertussen een eigen schrijfstijl ontwikkeld en dat is boeiend om op te volgen.

Ook jij – volger van deze blog of toevallige bezoeker – kan deze evolutie op de voet volgen. Deze blog biedt immers aan de deelnemers een forum aan om er hun oogst te delen. Wanneer zij hun teksten op hun eigen blog delen, dan verwijs ik daar ook graag naar.

Dit is onder meer het geval voor ChantalW die ik twee keer per maand mag verwelkomen; zij behoort tot de vaste kern van ’t SchrijfNest, zowel bij vivapo als op verplaatsing. Zij is één van de deelnemers die er poëzie schrijven. Leest u zelf maar wat ze op haar blog Schrijfselssite heeft gedeeld over

Wil je nog meer poëzie van Chantal lezen, dan verwijs ik graag naar haar eerste bundel “Gestolde eenzaamheid“.

Wil je zelf eens komen ‘proeven’ van de schrijfopdrachten en de sfeer in ’t SchrijfNest, of wil je aanschuiven aan een SchrijfBuffet© … lees meer.

Een hartelijke groet, Viviane, schrijfanimator bij vivapo
11 mei 2019

4 gedachtes over “poëzie in ’t SchrijfNest?

  1. Viviane toch! Zoveel eer, seffens kan ik er geen weg meer mee … 😉
    Waarom ik blijf komen? Omdat zonder ’t SchrijfNest mijn pen wel wil schrijven maar enkel naar de hand van de schrijfster. Jouw opdrachten brengen die hand op andere gedachten en die gedachten krijgen dan woorden en die woorden vloeien uit dezelfde pen. Zalig, élke keer opnieuw!

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Oogst na ’t SchrijfNest van 8/5/19 – 03 – mijmeren op papier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s