Wat schreven deelnemers in ’t SchrijfNest op 20/9/2017?

Na ieder SchrijfNest maak ik een pagina voor de teksten die de deelnemers schreven tijdens en na ’t SchrijfNest. Op woensdag 20 september 2017 werd er heel wat gedeeld onder de mispelaar en de notelaar; op één uitzondering na werden er tot op heden geen teksten ingediend.

P1070684

Op de blog Schrijfselssite kan je twee triolets en één pantoum lezen van ChantalW. Als voorsmaakje laat ik je proeven van de inleiding van haar blogbericht.

P1070683

Schrijven op verplaatsing scherpt mijn zintuigen. Een andere omgeving nodigt uit om extra te kijken, te ruiken, te voelen, te proeven, te horen. De geuren van ’t nest worden uitgebreid met geuren van gras, van lucht, van kruiden. Twee hanen houden een  gesprek. Het kukelen blijft maar doorgaan, er is veel te bespreken. Misschien zelfs over ons die hun intimiteit door ons bezoek verstoren.
Ik wandel op paadjes tussen kruiden met prachtige namen: kardoen, zonnehoed, roomse kervel, geurig ijzerhard, kardinaalsmuts. In het midden een ronde vijver omringd met riet.
Zittend op een bankje tussen de mispelaar en de notelaar begin ik te schrijven. De ‘drachtige mispelaar’ dringt zich op en vraagt duidelijk tekst en uitleg aan de notelaar. Die staat met zijn neus in de wind en beweert: ‘ik heb met jouw drachtig zijn niets te maken’. De mispelaar negeert hem en draagt met trots haar vruchten.

wordt vervolgd …

Voor mijn teksten verwijs ik naar de blog vivapo mediteert creatief.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe – 4 oktober 2017

foto’s: ©vivapo

BewarenBewaren

2 gedachtes over “Wat schreven deelnemers in ’t SchrijfNest op 20/9/2017?

  1. Pingback: ’t SchrijfNest 20 september 2017 | vivapo mediteert creatief

  2. Pingback: archief – vivapo's natuurbeleving

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s