Mijmeren op papier – najaar 2017

402648099_3dc4542d4c_b
In ‘t SchrijfNest kom je op een ontspannen manier in contact met schrijven.
We schrijven over alledaagse dingen, telkens rond een ander thema en laten ons prikkelen door woorden, de omgeving, beelden, herinneringen, geuren, … Zo ontdekken we – in de veilige geborgenheid van het nest – wat in ons leeft. Met korte, speelse opdrachten zorg ik ervoor dat je pen als vanzelf in beweging komt.
Iedereen kan meedoen in ‘t SchrijfNest, wie al vaker heeft geschreven, maar evengoed wie nog nooit iets (creatiefs) op papier heeft gezet. Je hoeft niet grammaticaal correct of zonder fouten te kunnen schrijven. Het gaat om samen schrijven, om delen, om het proces.
Schrijven in groep kan een goede stimulans zijn om regelmatig te schrijven.  Bovendien is het gewoon ook aangenaam om samen iets te doen.  Wanneer we in groep het schrijven beoefenen dienen we ook rekening te houden met anderen en met dat wat er van moment tot moment tijdens het schrijven gebeurt. We gaan op een respectvolle manier om met anderen die samen met ons schrijven.  Zo zorgen we ervoor dat ‘t SchrijfNest niet herleid wordt tot een ‘even weg zijn van de wereld’ maar integendeel een harmonieus samenzijn is met iedereen en alles wat samen met ons in deze ruimte en op dit moment aanwezig is.

 

 

 

 

 

 

 

 

In het najaar vindt ’t SchrijfNest twee keer per maand plaats, één keer in Brugge en één keer op verplaatsing (kunstenaarsuitstapje) (*)

’t SchrijfNest te Brugge van 14u tot 16u30:
woensdag 6 september (Co & Co), 4 oktober (Hoeve Hangerijn), 25 oktober (Kopje Troost) en 6 december 2017 (vivapo, Sint-Kruis)
’t SchrijfNest op verplaatsing
van 14u tot 16u30: op woensdag 20 september, (Bulskampveld Beernem) en 18 oktober (WZC Westervier)
uitzonderlijk van 9u45 tot 11u45 op woensdag 15 november (bibliotheek Daverlo)

Data voor 2018 zijn ondertussen ook bekend.

(*) Kunstenaarsafspraakje
Deze term komt uit “The Artist’s Way” van Julia Cameron. Het is een uitstapje, een afspraakje met jezelf om inspiratie op te doen en zo je innerlijke “kunstenaar” te voeden.
Julia Cameron raadt aan om wekelijks zo’n afspraakje met jezelf te maken.
Om de smaak te pakken te krijgen zouden we dit met ‘t SchrijfNest één keer per maand doen.
Dat kan bijvoorbeeld een korte wandeling zijn, een bezoek aan een tentoonstelling of een labyrint, gekoppeld aan schrijfopdrachten. Even goed strijkt ‘t SchrijfNest neer in de lounge van een hotel, een baanrestaurant of de cafétaria van een Woon- en Zorgcentrum.

Van harte, Viviane Van Pottelberghe

(laatst gewijzigd: 20 december 2017)

BewarenBewaren

6 gedachtes over “Mijmeren op papier – najaar 2017

  1. Alweer een fantastisch aanbod, waar ik zoveel mogelijk zal op ingaan…

    Als je het mij vraagt, schrijven werkt verslavend… en Viviane weet zo te variëren in haar aanbod, dat een verrassing nooit ver weg is.

    Dank je!

    Like

  2. Pingback: Mijmeren op papier in ’t SchrijfNest in mei – mijmeren op papier

  3. Pingback: Mijmeren in vivapo’s mobiel SchrijfNest | vivapo's Blog

  4. Pingback: Mijmeren op papier – 2018 – mijmeren op papier

  5. Pingback: Wat schreven deelnemers in ’t SchrijfNest op 25/10/2017? – mijmeren op papier

Plaats een reactie